Historia

Mitt namn är Ulrika Jansson och har varit hundägare sedan 1974. Min första hund var av rasen Amerikansk Cocker, en svart hane, Tidlösa Thanks "Balzac".

Därefter följde två långhåriga dvärgtaxar, Ödmårdens Mary Lou, smrt och Strops Frappante, röd. Arbetade då som läkarsekreterare på Centrallasarettet i Västerås så någon uppfödning hann jag inte med.

Smulan bodde sista åren hos min mamma och Fleur blev herrgårdsfröken på Svanå Herrgård. Har alltid haft ett gott öga till taxar då min pappa jagade och jag växte upp med tax och drever, Niklas, Tuss och Pelle.

1979 köpte jag mopshanen Bugly´s Illbatting, en riktig charmgosse som lätt hade blivit champion om jag satsat på utställningar med det fick räcka med CK. Sedan kom lilla Bugly´s Jemelka, "Jemma" som skulle bli "Battings" fästmö var det tänkt men de blev familjehundar.

1986 köpte jag Tartuff´s Nanny Tess, "Bonnie" av en familj som skulle emigrera till Australien dit det var ett års karantän så de valde att omplacera sin fina tik. Bonnie blev min stamtik och var en underbar hund på alla sätt. 1987 födde hon Lyrics första goldenkull på 6 tikar och 1 hane, där jag behöll Lyrics Full O´Beans och på den vägen är det! Bonnie omkom tyvärr i en drunkningsolycka endast 6 år gammal men lämnar många fina minnen efter sig.

Det har blivit 15 valpkullar på 23 år sedan 1987. Har haft turen att hitta bra hem till mina valpar och har än idag kontakt med flera "gamla" valpköpare. Vi träffades flera gånger på valpträff under mina år i vackra Färna.
 
Sommaren 2010 hade vi en valpträff med "miniutställning", trimvisning, korvgrillning, fika och tipspromenad m.m.

Lyrics Oscaria (Blanka) fick sin första valpkull med Reedbank Golden Flame (Buddy) 2010. Kvar hos oss stannade lilla Frida (Lyrics Josephine) som tyvärr tragiskt omkom i tågolycka endast 5 1/2 mån gammal tilllsammans med lånehanen Rod. Tack för att vi fick lära känna er. Ni finns i våra tankar tills vi möts igen en dag. Sov gott!

Fredagen den 13 juni somnade älskade Maja (Lyrics Special Delivery) efter
ett långt och friskt liv ända till slutet. Tack för att du var vår vän i 13 år!
       

Andra vackra dagen i maj 2017 somnade underbara Flora (Lyrics Florinda) in i hemmet pga åldersartros. Stort tomrum efter en älskad god vän. Saknar dina mörka kloka vackra ögon. Tack för att du förgyllde mitt liv i 13,6 år!

Vårens första dag den 12 mars 2019 somnade älskade taxen Isaac 13 år. Tack för att du var min vän när det var som jobbigast. Vi saknar dig så.  

Påskdagen den 4 april 2021 hände det som inte fick hända, lilla Signe blev påkörd av främmande bil på byvägen. På vår lilla byväg åker normalt bara postbilen, sopbilen varannan måndag och så vi boende, tre hushåll. Varför?? Nu vilar Signe 2,5 år med katten Bull 18 år, sov gott mina snälla fina vänner. 
       
Märta, Lina, Polly

 😲 🤩